недеља, 17. јануар 2016.

Srpski vitez van granica - Luka Stanišić

Neverovatnih 21 gol, na polusezoni brzonogog tehničara Luke Stanišića u 9. ligi Nemačke pod nazivom Kreisklasse A je zapanjujuća cifra koja je privukla mnogobrojne sportske oči na ovog momka, kako u Srbiji tako i izvan nje.

Upravo ovaj momak sa svojom sjajnom perfomancom u prvom delu sezone je zaslužan ponajviše što njegova ekipa Srbija Mannheim drži lidersku poziciju na tabeli pomenute lige.

Nemilosrdni, napadač sa više od jednog prosečnog gola po utakmici je u odličnoj formi, i ako i u drugom delu sezone nastavi da rešeta mreže kako je to radio i do sada, sigurni smo da će na uredski stol njegovog agenta stići nekoliko kvalitetnih ponuda iz viših rangova takmičenja nakon što svoju ekipu uvede u viši rang također. Da li će Luka ostati veran svojoj ekipi u višem rangu, naravno ako do kraja izdrže trku kao liderska ekipa, ili će potražiti novi izazov vredan njegovog kalibra, ostaje nam da vidimo.

Bilo bi zanimljivo ovog vrsnog golgetera videti u našoj državi Srbiji, u kojem rangu bi pronašao svoje mesto, i da li bi bio superioran i u domaćem fudbalu, kako to trenutno radi u inostranom.

Svakako ćemo ispratiti šta će se desiti sa Lukom i da li će ovaj momak koji pomalo liči na španskog Fernanda Torresa, imati karijeru upravo kao pomenuti Španac na čega se sigurni smo ne bi požalio ?!

PORTAL DVANAESTI IGRAČ