недеља, 28. фебруар 2016.

Niški "Spiderman"

Nišlija za Niš se provlači naslov po svim mogućim sportskim novinama ovih dana, jer to i zaslužuje ovaj momak. Do sada skriveni biser našeg fudbala, uvek u senci loše odrađenog posla trenerskog dela, ili pak u onoj poziciji nisi dovoljno novaca uplatio na račun sportskog direktora pa ne braniš danas, ove sezone je na pošten način dočekao svoju šansu i koristi je na najbolji mogući način. Rođeni Nišlija Aleksandar Jovanović ove sezone briljira u dresu svog fudbalskog kluba Radničkog iz rodnog Niša. 192 cm visoki čuvar mreže je najbolje ocenjeni golman Super Lige države Srbije u tekućoj sezoni i njegova crvena ekipa se bori za istorijski plasman u europska takmičenja.

"Fokusiran sam isključivo na moj Radnički, nalazim se u rodnom gradu Nišu, uživam u vremenu koje provodim sa svojom ekipom i svojim sugrađanima. Trenutno sam fokusiran samo na to, a sve što dolazi posle neka bude iznenađenje, nakon ostvarenih trenutnih ciljeva."

Inače, ovaj mladi golman koji je prošao redove ekipa Rada, Palilulca, Palića i Donjeg Srema prije ekipe Radničkog iz Niša sa sigurnošću i dikom je potvrdio da ne mrda nigde iz svog trenutnog kluba do sledeće sezone na čega su navijači Nišlija reagovali sa olakšanjem. 

Sa svojim nastupima definitivno je privukao mnoge kako domaće tako i inostrane ponude iz različitih delova sveta i različitih načina pristupa sportu i fudbalu. Ovoj igri koju svi sa toliko upornosti pratimo. Sa brojem 26 na leđima koji mu je bio prvi profesionalni broj, a istovremeno i rođendan sestre Jovane, što je Jovanoviću i bio motiv da bi na svojim leđima sa ponosom nosio ovaj simboličan broj ima velike domete, lansirao je svoje rakete, vidićemo koliko daleko će one imati goriva. Aleksandar je momak koji pored toga što je vrhunska klasa na terenu, vrhunska klasa je i van terena, a to je ono što je danas retkost među mladim sportistima sa splavova. Ispratićemo niškog "spidermena" do kraja sezone a naravno i do kraja karijere, na čijem god golu on raspleo svoju mrežu između dve stative. 

PORTAL DVANAESTI IGRAČ