недеља, 17. јануар 2016.

Golmanska ikona u najavi - Veljko Tasić

Dida, Toldo, Buffon, Van der Sar, Lehman, Canizares, Casillas, Kahn, Bartez, redosledom svetska elita i golmanske ikone sveta u poslednje vreme.

Rajković, Tasić, srpska mlada elita, svetske golmanske ikone u najavi po misliocima ovog sporta.

Mlađani Veljko Tasić, golman fudbalskog kluba Crvena Zvezda iz Beograda, svoje mesto među stativama je pronašao od svoje desete godine, kada je prvi puta zaigrao na zelenom terenu. Mlad momak sa brzom reakcijom, velikom skočnosti, te sa podrškom i opravdanim samopouzdanjem čiji cilj je jasan - biti među velikima.

Sama krema srpskog omladinskog fudbala, za ovog mladog momka, iskustvo jakih utakmica i podrška od kuće do kluba će ga nadamo se izgurati u svom cilju tamo gde mu je mesto, upravo među velikima.


Otac Veljka, Miloslav Tasić putem telefonskog razgovora sa nama o Veljku i njegovoj karijeri, rekao je sledeće: "Kao roditelj maksimalno podržavam svog sina naravno, u moralnom, financijskom i savetodavnom smislu. Veljko se bavi fudbalom od svoje desete godine, i od tada nas dvojica zajedno prolazimo kroz sve ono što se dešava u njegovoj karijeri, kako lošeg tako i dobrog, te zajedno se dogovaramo i donosimo odluke, što verujem da će tako ostati i u budućnosti. Moje želje kao roditelja a tako i njegove, koliko sam ja upućen, naravno su velike, u profesionalnom dometu i životu, da Veljko dođe do vrhunskih nivoa kako u profesionalnom fudbalu, tako i u školovanju i porodičnom životu, jer i to je vredno naravno, jer najveća podrška u porazu i pobedi te čeka kod kuće. "

Trening režim je ponekad naporan, surov i čini se da treneri opterećuju momke previše, ali to je daleko od istine. U inostranim zemljama mladi momci su opterećeni mnogo, mnogo više, i to kasnije u karijeri dolazi na videlo. U velikom broju slučajeva, tako da nemojte misliti da pojedini trener baš vas mrzi jer verujte mi u fudbalu glasi jedno nepisano pravilo, dok te trener proziva i viče na tebe svim glasom, važna si mu karika, bitan si mu igrač, a kada prestaneš da čuješ svoje ime, više ne računa na tebe, odustao je od truda u tebe.

Veljko je jedan momak koji je definitivno vredan pažnje i forsiranja, sa svih strana. Samo hrabro, u nove treninge, nove utakmice, i nove uspehe.

Ja sam samo jedan u nizu talentovane dece Crvene Zvezde, Partizana, Čukaričkog, OFKe i ostalih klubova iz naše države. Želim da ostanem čvrsto na zemlji, nadam se debitujem za svoj klub Crvenu Zvezdu, a sve posle je nagrada i ne želim o tome ni misliti. - skroman i kratak bio je Veljko sa svojim komentarom o sebi i svojoj karijeri.

Veliki uspesi zahtevaju velika odricanja, tako da jedan mali šaljivi savet za Veljka i sve ostale momke koji se pronađu u njegovoj ulozi u našoj državi Srbiji, u ovom članku. Momci pogledajte film pod nazivom Notre Dame, promenićete pogled na svet i na vaš trud i sve što vam je teško više neće biti, ako znate svoj cilj, jer je reč o istinitom događaju, momka koji se probudio iz svog sna, i odlučio da ga ostavi, na ovaj ili onaj način.

PORTAL DVANAESTI IGRAČ